Weesp marketing


Vanaf 2015 is stichting Weesp marketing actief met het promoten van Weesp in de breedste zin van het woord. Een vrijwilligersorganisatie bestaande uit bewoners, ondernemers en creatieven met een hart voor Weesp. Inmiddels hebben zich ruim 100 vrijwilligers aangesloten die zich inzetten om Weesp op de kaart te zetten.In 2017 en 2018 heeft Weesp marketing aan de basis gestaan van een aantal evenementen die ook in de volgende jaren worden gehouden.

 

Weesper activiteiten


Weesp Bevrijd 

Het bezoek van de stoet legervoertuigen aan Weesp vormt de basis van dit evenement. Het konvooi van ca. 90 voertuigen verblijft ongeveer 2 uur in Weesp. In deze periode kan iedereen de voertuigen bekijken en zorgt de muzikale omlijsting door diverse jaren 40-50 bands voor de nodige gezelligheid.

Weesp bevrijd was in 2017 en 2018 een enorm succes. Het prachtige weer, de bezoekers die in grote getalen zijn gekomen en de aanwezigheid van Weesper horeca hebben veel mensen een onvergetelijke Bevrijdingsdag bezorgd.
In 2019 vindt er geen Weesp Bevrijd plaats in 2020 is het evenement geannuleerd i.v.m. Corona.


      

Weesp beweegt | sportfair

De gemeente Weesp vindt het belangrijk dat mensen van alle leeftijden kennis kunnen maken met bekende en onbekende sporten, met de intentie om de sportparticipatie te bevorderen. Stichting Sportfair heeft daartoe de Weesper Sportfair georganiseerd. Weesp marketing heeft aan dit evenent bijgedragen om Weespers en toekomstige Weespers te laten zien wat een geweldig groot aanbod aan en diversiteit van sportclubs en andere vereigingen Weesp heeft.

Tijdens deze dag in 2017 en 2018 mochten wij prachtig weer beleven. De sportclubs die vertegenwoordigd waren hebben echt laten zien wat de club en de sport voor iemand kan betekenen. In 2019 was het weer dramatisch en dat had z'n weerslag op deze dag die ondanks de regen toch redelijk goed werd bezocht. 


 

Weesp gastvrij 

Er zijn al 4 edities van dit event geweest waar Weespers en niet-Weespers kennis maken met de veelzijdigheid van ons oude stadje aan de Vecht. Het cultureel en culinair shopping festival staat in het teken van theater, eten & drinken, creativiteit en winkelen in de oude binnenstad van Weesp. Bezoekers lopen van locatie naar locatie en ervaren het bijzondere van de vestingstad met zijn authentieke winkels en culinaire en culturele verrassingen. Hier ontmoeten winkeliers, (horeca) ondernemers, kunstenaars, inwoners en gasten van Weesp elkaar tijdens een festival dat de hele dag duurt.

In 2020 kon dit event niet doorgaan i.v.m. Corona. Voor 2021 staat deze dag gepland op zaterdag 26 juni. Volg de informatie op de websites.

www.weespgastvrij.nl
https://www.facebook.com/weespgastvrij

 

 
 

Weesp Monumentendag 

Op de Open Monumentendagen openen veel Weesper monumenten van 10 tot 16 uur hun deuren voor het publiek. Zoals o.a. de Grote Kerk, het stadhuis met het gemeentemuseum, de Van Houtenkerk, korenmolen De Vriendschap, het fort op de Ossenmarkt, de Maarten Lutherkerk, molen 't Haantje en de Synagoge.

Voor actuele data en informatie zie de website:

www.welkominweesp.nl/monumentendag

 

 

Weesp voor nieuwe bewoners 

Jaarlijks organiseert Weesp een avond voor nieuwe bewoners. In 2017 en 2018 was er het Woonevent. Het gaf een beeld van Weesp en wat het betekent om in Weesp te wonen, winkelen en recreëren. Zo werden bezoekers geinformeerd over nieuwbouwprojecten, de financieringsmogelijkheden voor het kopen van bestaande en nieuwe woningen en het aanbod van bestaande koop en huurwoningen.

In 2019 is er gekozen voor een avondvullend programma en is Weesp gepresenteerd door afgevaardigden uit o.a. de cultuur, sport en verenigingsleven, de gemeente. De Weesper ambassadeurs hebben een goed beeld gegeven over Weesp, als stad om te wonen, werken en recreeeren.  

Weesp Korenfestival 

Al bijna 20x wordt dit event georganiseerd door vrijwilligers. Dit evenement is zo gevestigd dat het aanbod van koren die hier willen zingen het aantal beschikbare plaatsen overstijgt. Uit het grote aanbod wordt een gevarieerd programma samengesteld, van pop tot klassiek en van close harmony tot smartlap. De koren treden verspreid over ca. 7 locaties op. Ook leuk om te kijken want het is een uitgelezen moment om ook de prachtige locaties te bekijken.

In 2020 is het Korenfestival geannuleerd i.v.m. Corona. Een datum voor 2021 is nog niet bekend. Volg de informatie over data en het programma via de website.

https://korenfestivalweesp.nl/
 

 

 

 

Logo 'een warm hart voor Weesp'


Iedereen die Weesp een warm hart toedraagt en wil uitdragen dat Weesp een geweldige stad is om te wonen, werken, winkelen en recreëren kan hiervoor het logo gebruiken. Om het logo af te stemmen op jouw activiteit kun je een eigen omschrijving toevoegen. Het logo wordt gratis vervaardigd en ter beschikking gesteld en kan aangeleverd worden als eps, jpg en pdf bestand. Inmiddels zien we het logo - in een groot varianten - terugkomen in diverse uitingen.  

 

Wat zijn de voorwaarden voor het gebruik van het logo
- het logo kan met en zonder toevoeging gebruikt worden. 
- er mag geen enkele wijziging in vormgeving of kleur aangebracht worden en het mag niet vervorm worden bijvoorbeeld verbreed of versmald

Logo met toevoeging
- de textuele toevoeging dient van toepassing te zijn op een (promotionele) activiteit in Weesp
- Een logo met toevoeging kun je aanvragen bij Enter. Zij helpt je ook verder voor de juiste benaming van de toevoeging.

 

Vrijwilligers

Weesp marketing doet veel met weinig middelen. Om onze doelstellingen te realiseren zijn wij voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers die ons met raad en daad bijstaan. Ben je enkele uren per week of maand beschikbaar en lijkt het je leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling van Weesp, word dan een van onze vrijwilligers. Aanmelden kun je via een mail naar monique@weespmarketing.nl. Geef aan wat je kunt doen en hoeveel tijd je beschikbaar bent. 

Weesp marketing zoekt voor de promotie van Weesp vrijwillige deskundigen op het gebied van:

- online marketing
- social media
- PR en communicatie
- schrijven van teksten
- relatiebeheer

Tijdens de evenementen maken wij graag gebruik van:
- gastvrouwen/heren
- gidsen

Voor de Welkom-in-Weesp boot de Vuurlinie zoeken wij:
- schippers met ervaring
- maatjes die de schippers tijdens de vaarten wil helpen

 

Sponsors van Weesp marketing

Weesp marketing promoot Weesp in de breedste zin van het woord. Evenementen als Weesp bevrijd, Weesp beweegt, Weesp gastvrij en Weesp korenfestival zijn initiatieven die deze vrijwilligersorganisatie heeft ontwikkeld om Weesp op de kaart te zetten. Weesp marketing bouwt hard aan haar vrijwilligersnetwerk om de ambitieuze plannen te kunnen realiseren. Het is hierbij afhankelijk van subsidies en sponsoring van lokale partijen die Weesp ook een warm hart toedragen. 

 

De Rabobank en Weesp marketing vinden elkaar in lokale verbintenis De Rabobank is de komende jaren een officiële sponsor van Weesp marketing. 

"Onze verbintenis met Weesp marketing biedt onze organisatie een uitstekend platform om onze lokale betrokkenheid verder te versterken" zo zei Isabelle van Loon van de Rabobank bij de officiële ondertekening.

Als lokale bank beweegt de Rabobank steeds dichter naar de klant toe. Door het sponsoren van Weesp marketing vergroot en versterkt de bank de maatschappelijke en lokale betrokkenheid. 


Overige sponsors 

Samenwerkende partners

Weesper horeca

 

VVV Weesp

Met ingang van 1 juni 2018 heeft de VVV in Weesp een nieuw onderkomen. Het informatiekantoor is na het sluiten van De Weesper Boekhandel verplaatst naar hotel het Hart van Weesp.

In Hotel Het Hart van Weesp komen maandelijks meer dan 3000 bezoekers. 

De dames van de VVV zijn in de zomerperiode van maandag t/m zaterdag aanwezig van 11:00u tot 15:00 uur. Buiten deze tijden kunnen de bezoekers terecht bij de balie van het hotel.

VVV - p/a Hotel Hart van Weesp | Herengracht 35, 1382 AH Weesp | tel. 0294-419353