Weesp marketing


Vanaf 2015 is stichting Weesp marketing actief met het promoten van Weesp in de breedste zin van het woord. Een vrijwilligersorganisatie bestaande uit bewoners, ondernemers en creatieven met een hart voor Weesp. Inmiddels hebben zich ruim 100 vrijwilligers aangesloten die zich inzetten om Weesp op de kaart te zetten. In 2017 heeft Weesp marketing aan de basis gestaan van een zestal evenementen die ook in 2018 weer zullen worden gehouden.

 

Weesper activiteiten


Weesp Bevrijd | 6 mei 2017

Het bezoek van de stoet legervoertuigen aan Weesp vormt de basis van dit evenement. Het konvooi van ca. 90 voertuigen verblijft ongeveer 2 uur in Weesp. In deze periode kan iedereen de voertuigen bekijken en zorgt de muzikale omlijsting door diverse jaren 40-50 bands voor de nodige gezelligheid.

www.welkominweesp.nl/bevrijd 


Weesp bevrijd was in 2017 een enorm succes. Het prachtige weer, de bezoekers die in grote getalen zijn gekomen en de aanwezigheid van Weesper horeca hebben veel mensen een onvergetelijke Bevrijdingsdag bezorgd.


      

Weesp beweegt | 21 mei 2017

De gemeente Weesp vindt het belangrijk dat mensen van alle leeftijden kennis kunnen maken met bekende en onbekende sporten, met de intentie om de sportparticipatie te bevorderen. Stichting Sportfair heeft daartoe de Weesper Sportfair georganiseerd. Weesp marketing heeft aan dit evenent bijgedragen om Weespers en toekomstige Weespers te laten zien wat een geweldig groot aanbod aan en diversiteit van sportclubs Weesp heeft.

www.welkominweesp.nl/beweegt


Tijdens deze dag mochten wij prachtig weer beleven. De sportclubs die vertegenwoordigd waren hebben echt laten zien wat de club en de sport voor iemand kan betekenen.


 

Weesp gastvrij | 24 juni 2017

 Alweer de 3e editie van dit event waar Weespers en niet-Weespers kennis maken met de veelzijdigheid van ons oude stadje aan de Vecht. Het cultureel en culinair shopping festival staat in het teken van theater, eten & drinken, creativiteit en winkelen in de oude binnenstad van Weesp. Bezoekers lopen van locatie naar locatie en ervaren het bijzondere van de vestingstad met zijn authentieke winkels en culinaire en culturele verrassingen. Hier ontmoeten winkeliers, (horeca) ondernemers, kunstenaars, inwoners en gasten van Weesp elkaar tijdens een festival dat de hele dag duurt.

www.welkominweesp.nl/gastvrij
https://www.facebook.com/weespgastvrij

 

 

Weesp Monumentendag | 9-10 september 2017

Op de Open Monumentendagen openen veel Weesper monumenten van 10 tot 16 uur hun deuren voor het publiek. Zoals o.a. de Grote Kerk, het stadhuis met het gemeentemuseum, de Van Houtenkerk, korenmolen De Vriendschap, het fort op de Ossenmarkt, de Maarten Lutherkerk, molen 't Haantje en de Synagoge.

www.welkominweesp.nl/monumentendag

 

 

Weesp Woonevent | november 2017

Het Woonevent geeft een volledig beeld van Weesp en wat het betekent om in Weesp te wonen, winkelen en recreëren. Zo worden bezoekers geinformeerd over nieuwbouwprojecten, de financieringsmogelijkheden voor het kopen van bestaande en nieuwe woningen en het huidige aanbod van bestaande koop en huurwoningen. Er zijn diverse afgevaardigden aanwezig om bezoekers te informeren over het winkelen en recreeeren in Weesp.
www.welkominweesp.nl/woonevent

 

Weesp Korenfestival | 9 december 2017

De alweer18e editie wordt georganiseerd door vrijwilliger Ingrid Voet. Dit evenement is zo gevestigd dat het aanbod van koren die hier willen zingen het aantal beschikbare plaatsen overstijgt. Uit het grote aanbod wordt een gevarieerd programma samengesteld, van pop tot klassiek en van close harmony tot smartlap. De koren treden verspreid over ca. 7 locaties op. Ook leuk om te kijken want het is een uitgelezen moment om ook de prachtige locaties te bekijken.
www.welkominweesp.nl/korenfestival
Er is (en wordt) voor alle evenementen een affiche ontworpen door John Somers, m.u.v. het affiche voor Gastvrij. 

 

 

Logo 'een warm hart voor Weesp'


Iedereen die Weesp een warm hart toedraagt en wil uitdragen dat Weesp een geweldige stad is om te wonen, werken, winkelen en recreëren kan hiervoor het logo gebruiken. Om het logo af te stemmen op jouw activiteit kun je een eigen omschrijving toevoegen. Het logo wordt gratis vervaardigd en ter beschikking gesteld en kan aangeleverd worden als eps, jpg en pdf bestand. Inmiddels zien we het logo - in een groot varianten - terugkomen in diverse uitingen.  

 

Wat zijn de voorwaarden voor het gebruik van het logo
- het logo kan met en zonder toevoeging gebruikt worden. 
- er mag geen enkele wijziging in vormgeving of kleur aangebracht worden en het mag niet vervorm worden bijvoorbeeld verbreed of versmald

Logo met toevoeging
- de textuele toevoeging dient van toepassing te zijn op een (promotionele) activiteit in Weesp
- Een logo met toevoeging kun je aanvragen bij Enter: lianne@entermedia.nl. Zij helpt je ook verder voor de juiste benaming van de toevoeging.

 

Vrijwilligers

Weesp marketing doet veel met weinig middelen. Om onze doelstellingen te realiseren zijn wij voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers die ons met raad en daad bijstaan. Ben je enkele uren per week of maand beschikbaar en lijkt het je leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling van Weesp, word dan een van onze vrijwilligers. Aanmelden kun je via een mail naar monique@weespmarketing.nl. Geef aan wat je kunt doen en hoeveel tijd je beschikbaar bent. 

Weesp marketing zoekt voor de promotie van Weesp vrijwillige deskundigen op het gebied van:

- online marketing
- social media
- PR en communicatie
- schrijven van teksten
- relatiebeheer

Tijdens de evenementen maken wij graag gebruik van:
- gastvrouwen/heren
- gidsen

Voor de Welkom-in-Weesp boot de Vuurlinie zoeken wij:
- schippers met ervaring
- maatjes die de schippers tijdens de vaarten wil helpen

 

Sponsors van Weesp marketing

Weesp marketing promoot Weesp in de breedste zin van het woord. Evenementen als Weesp bevrijd, Weesp beweegt, Weesp gastvrij en Weesp korenfestival zijn initiatieven die deze vrijwilligersorganisatie heeft ontwikkeld om Weesp op de kaart te zetten. Weesp marketing bouwt hard aan haar vrijwilligersnetwerk om de ambitieuze plannen voor 2017 en 2018 te kunnen realiseren. Het is hierbij afhankelijk van subsidies en sponsoring van lokale partijen die Weesp ook een warm hart toedragen. 

 

De Rabobank en Weesp marketing vinden elkaar in lokale verbintenis De Rabobank is de komende jaren een officiële sponsor van Weesp marketing. 

"Onze verbintenis met Weesp marketing biedt onze organisatie een uitstekend platform om onze lokale betrokkenheid verder te versterken" zo zei Isabelle van Loon van de Rabobank bij de officiële ondertekening.

Als lokale bank beweegt de Rabobank steeds dichter naar de klant toe. Door het sponsoren van Weesp marketing vergroot en versterkt de bank de maatschappelijke en lokale betrokkenheid. 


Overige sponsors 

Samenwerkende partners

Weesper horeca

 

VVV Weesp

Bij de VVV service shop in Weesp zijn o.a. fiets en wandelroutes als ook de bekende VVV cadeaubon te verkrijgen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: van 8.30 tot 19.00 uur
Zaterdag: van 8.30 tot 17.00 uur
Zondag: gesloten

Contactgegevens

Nieuwstad 12
1381 CC Weesp
www.vvvweesp.nl
info@de-kleine-prins.nl
0294-457 711