Theetuin


De Theetuin, een verstopte oase in het groen van de oude vestingstad. Gelegen op een van de vier bastions van deze oude vestingstad. Dit Bastion Bakkerschans dateert van 1674 en is omringd door een vestingwal met statige oude bomen, een uitgelezen plek voor een romantische theetuin.

Deze eerste theetuin van Nederland is in 1986 opgezet en ontworpen door Jacqueline van der Kloet, Stan Gall en Niek Roozen. Zij zagen hier de perfecte locatie om hun droom te realiseren, een prachtige modeltuin, bijzondere planten en potten en een sfeervol theehuis.

De tuin is inmiddels uitgegroeid tot een waar paradijs waar de echte tuinliefhebber zijn hart aan kan ophalen en is bekend in binnen- en buitenland.

Openingstijden:

De Tuin van de Theetuin is het gehele jaar te bezichtigen, dagelijks tussen 10 en 17 uur. De mooiste maanden zijn natuurlijk van april tot oktober. Op zon- en feestdagen is de gehele Theetuin gesloten.

Het Theehuis fungeert alleen als restaurant tijdens de speciale Inspiratieweekenden. Het Theehuis is bijna het hele jaar beschikbaar voor verhuur, behalve op zon- en feestdagen.


Adres: Ossenmarkt 34, 1381 LX Weesp
Telefoon: 06 3741 0027
Kosten: gratis

Kijk voor meer informatie op de website:
De Theetuin