Weesp Open Monumentendag | 8-9 september
Sat 08 Sep 2018 00:00

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Ook de monumenten in Weesp zijn weer te bezoeken. Dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. 

Van molen 't Haantje tot Fort Ossenmarkt, geniet de hele zaterdag van de monumenten, de activiteiten en de verhalen die daarbij horen. Vanaf de Nieuwstraat - voor de Grote Kerk -  vertrekt een paardentaxi. Vanaf de Utrechtseweg 11, op de kade bij Molen De Vriendschap, vertrekt op gezette tijden de Weesper boot 'de Vuurlinie" voor een gratis tochtje op de Vecht. 

VIND HIER MEER INFORMATIE OVER DE MONUMENTENDAG

Weespermoppen route langs de monumenten
Dit jaar is er een leuke tocht langs de monumenten uitgezet. Op de folder staat alle informatie over de route. Deze wordt verstrekt via het WeesperNieuws op 5 september en is verkrijgbaar bij de deelnemende monumenten.
In bijna ieder monument is een 'Weespermoppen sticker' te halen die je op de kaart uit de folder kunt plakken. 
In totaal zijn er 9 moppen te vinden. De volgeplakte stikerkaart met daarop je naam en e-mailadres kun je achterlaten in de bus in het stadhuis. Uit deze kaarten trekken wij drie winnaars die ieder een Weesper Welvaart pakket winnen. 

Weesper Welvaart pakket
Weesp is gebouwd op genot. En ook vandaag de dag kent Weesp nog veel ambachtelijke producenten, die met elkaar het Weesper Welvaart pakket beschikbaar hebben gesteld. Het pakket bevat lekkere producten van bakker Cor Mühl, kaasboerderij De Groene Griffioen, korenmolen De Vriendschap, Anker Weesp jenever en likeur, Patisserie & Chocolaterie Boom, Pronk Juweel kaas en delicatessen, Wispe Bierbrouwerij en Nelis IJssalon.

Algemeen programma op zaterdag 8 september

10.00 uur |  opening van de dag: 
hijsen van de monumentenvlaggen en het luiden van de klokken. 

12:00-16:00 uur |
de Paardentram rijdt gratis van monument naar monument. Op de kaart in de folder staan de op- en afstap-plaatsen vermeld. Deze staan ook vermeld bij de betreffende monumenten op de website.

Rondvaartboot 'de Vuurlinie' vaart de hele dag over de Vecht. Je kunt gratis mee. De op- en afstapplaats is de Utrechtseweg 11a (aan de kade van Molen de Vriendschap).

De deelnemende monumenten zijn:
- Stadhuis en Museum Weesp (1)
- Grote- of Laurenskerk (2)
- Weesper Synagoge (3)
- Laurentiuskerk (4) - niet geopend 
- City of Wesopa (5)
- Villa Casparus (6) - niet te bezoeken
- Molen 't Haantje (7)
- Weesper Porselein fabriek (8) - niet geopend
- Maarten Lutherkerk (9)
- Van Houtenkerk (10)
- Korenmolen De Vriendschap (11)
- Molen d'Eendragt (12) - niet geopend
- De Weesper Roeivereniging (13)
- Fort Ossenmarkt (14)
- De Theethuin (15)

VIND HIER MEER INFORMATIE OVER DE MONUMENTENDAG