Bereikbaarheid


Per auto

Weesp is direct bereikbaar via de A1 (afslag Weesp) en de A9 (afslag Weesp). Regionaal verkeer kan ook gebruikmaken van de provinciale weg tussen Hilversum en Amsterdam (N236) en Oostkanaaldijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Loenen en Weesp.

 

Parkeren

Gratis op:

1. P&R-terrein Leeuwenveldseweg.
Totaal zijn er 374 parkeerplaatsen beschikbaar op 5 minuten lopen naar centrum,

2. Aan de Hugo de Grootlaan
(3 minuten lopen naar centrum)

3. Op enkele plaatsen in het centrum
(o.a. Herengracht).

 

 

Betaald parkeren

Op de overige plaatsen in het centrum:

ma-do 10.00-18.00 uur
vrij 10.00- 20.00 uur
za 10.00-17.00 uur.

Het tarief bedraagt € 1,20 per uur.
Een dagkaart kost € 7,50

Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente Weesp: informatie over parkeren in Weesp

 

Openbaar Vervoer

Het NS-station Weesp is een belangrijk knooppunt in de noordelijke Randstad. Er zijn directe verbindingen met Amsterdam, Hilversum/Utrecht, Amersfoort, Almere/ Lelystad, Schiphol/Den Haag en alle tussenliggende stations. Het NS-station is ook bereikbaar via diverse regionale buslijnen. De Treintaxi rijdt vanaf het station binnen Weesp en naar Muiden, Muiderberg, Nigtevecht en Nederhorst den Berg. Vanuit het station loopt u in 5 minuten langs de Vecht naar het centrum.

Kijk voor meer informatie:
www.ns.nl
www.9292.nl
 

Per boot

Weesp is ook prima te bereiken via het water. De Vecht voert dwars door de stad. Boten kunnen ook vanaf de Gaasp of het Amsterdam-Rijnkanaal Weesp invaren. Tussen het kanaal en de Vecht ligt het oude kanaal Smal Weesp, waarin ook de sluizen zich bevinden. In de Vecht ligt een grote aanlegsteiger voor plezierjachten. Ook langs Smal Weesp zijn diverse aanlegmogelijkheden. De gemeente Weesp heft brug- en liggelden.

Zie verder de informatie op deze site