In Weesp is altijd wel wat te doen.

donderdag 27 t/m zaterdag 29 augustus 2015
Sluis-en-bruggenfeest
Drie dagen feest in het centrum van Weesp. Met onder andere een grote braderie, verenigingenmarkt, live muziek en (water)activiteiten voor jong en oud. www.sbfeest.nl

zondag 6 september 2015
WeesperNieuws Triatlon
Het mooiste sportevenement van deze regio. Zo’n 400 atleten storten zich op zwemmen, fietsen en hardlopen, grotendeels dwars door de oude binnenstad. www.weespertriatlon.nl

zaterdag 12 en zondag 13 september
Open Monumentendag
Dé gelegenheid om de vele monumenten van Weesp van binnen te bezichtigen. Het thema van dit jaar is ‘Kunst & Ambacht’. www.openmonumentendag.nl

Elke eerste zondag van de maand (vanaf september)
Familieconcert
Interactieve familieconcerten van So What in de Van Houtenkerk (Oudegracht) vanaf 11.00 uur

18-19-20 september
25-26-27 september
Surprise! Theatertour inclusief diner
Een theatrale verrassing van theatergroep De City Speelt waarbij het publiek wordt getrakteerd op een tour i.s.m. de Weesper horeca, door de pittoreske binnenstad van Weesp, waarbij er op verschillende locaties gespeeld, gedronken en heerlijk gedineerd zal worden. De locaties liggen op loopafstand van elkaar en de tour duurt 2,5 uur inclusief het diner. Koop je arrangement voor € 39,95 online via www.ticketkantoor.nl/shop/surprise of contant bij: Makelaardij Koster Di Giacomo, Nieuwstad 26 te Weesp. Op 18, 19, 20, 25, 26 en 27 september, drie voorstellingen per dag, aanvang 17.30, 18.30 en 19.30 uur.

19, 20 september 2015
17, 18 oktober 2015
21, 22 november 2015
Kunst in de kerk
Bezoek het grondige gerestaureerde 'chocoladekerkje' van Van Houten aan de Oudegracht en geniet van (Weesper) kunstexposities.   

25, 26 en 27 september 2015
Van Houten Herfstconcerten
Het Erard Ensemble presenteert het kamermuziekfestival in de Van Houtenkerk aan de Oudegracht. Drie avontuurlijke concerten met bekende en onbekende werken, uitgevoerd op authentieke instrumenten zoals de romantische Erard vleugel en een fortepiano. De leden van het Erard Ensemble en internationale gastmusici staan garant voor hartveroverende uitvoeringen. Meer informatie bij Stadsherstel.

23, 24 en 25 oktober 2015
Antiek, Brocante, Kunst en Design Beurs
In de sfeervolle ambiance van de Van Houtenkerk aan de Oudegracht vindt u de Antiek, Brocante, Kunst en Design Beurs. Zo'n 35 deelnemers bieden hun gevarieerde en bijzondere items aan. Bezoek deze prachtige locatie en de altijd weer verrassende beurs onder het genot van een hapje en een drankje. Meer informatie bij Stadsherstel.

zaterdag 14 november 2015
Intocht Sinterklaas
In Weesp altijd een happening van jewelste! Met uitgebreid programma en een vrolijke optocht van de Pieten en al hun vrienden door het centrum.

28 november 2015
Kamerkoor
Kamerkoor Camerata Fectionata o.l.v. Fred Smalbrugge is terug in de Van Houtenkerk met hun lustrumconcert.   Aanvang 20.15 uur. Kaarten bij Stadsherstel.

zaterdag 12 december 2015
Korenfestival en kerstmarkt
De sfeervolle kerstmarkt gecombineerd met het korenfestival.

zaterdag 19 december 2015
Midwintermalen 
Komt allen tezamen in Molen De Vriendschap voor een verse pannenkoor en stemmige muziek.

En verder

Toerfietsen
De kalender van Toerfietsclub Weesp staat op www.tfcweesp.nl.

Stad-Huisconcerten
Maandelijks kamermuziekconcerten in het stadhuis van Weesp.
www.stad-huisconcerten.nl

Grote Kerk 
De Grote Kerk aan de Nieuwstraat is voor het publiek geopend op zaterdagen van 13-16 uur. Tevens worden er op bescheiden schaal tweedehands boeken verkocht. Gesloten echter op 9 en 16 mei en 4 juli, dan is de kerk voor andere doeleinden in gebruik. 

Theetuin
De Theetuin aan de Ossenmarkt is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, maar niet op zon- en feestdagen. In juli gesloten.

Meer activiteiten in de agenda van www.weespernieuws.nl.

Markten
In Weesp is er elke dinsdagochtend markt en elke vrijdag biologische markt. Beide op de Nieuwstraat.

Koopzondagen
In Weesp is er elke laatste zondag van de maand koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Theaters
Weesp heeft twee schattige theaters met elk een topprogrammering voor jong en oud. En dat allemaal aan dezelfde (Heren)gracht. 

City of Wesopa
Theaterpand Weesp

Chocoladekerkje
In de Van Houtenkerk ('Chocoladekerkje') aan de Oudegracht zijn vaak exposities en concerten. De actuele programmering vindt u www.stadsherstel.nl 

 


       klik hier voor de reguliere versie