In Weesp is altijd wel wat te doen. Zeker in de zomer.

17 t/m 21 april
Expositie Edit van Eijden
Weesper Synagoge (Nieuwstraat)

zaterdag 19 april
Kindermiddag special
Kinderen vanaf 6 jaar maken hun eigen theaterstuk ‘Het geheim van het Torenfort’. Aan het eind van de middag wordt het stuk opgevoerd voor ouders, familie, bekenden en andere belangstellenden. 
Van 14.00 tot 17.00 uur in Fort Ossenmarkt Weesp. Deelname 10 euro. Info/opgeven via nismissen@mail.com

zondag 20 april (1e paasdag) 
Rondleiding Fort Ossenmarkt
Elk uur historische rondleidingen in en om het Fort aan de Ossenmarkt. Bovendien zijn er voor de jeugd vanaf 7 jaar speciale rondleidingen met na afloop een fortenquiz en leuke prijzen.
11.00 - 17.00 uur, jeugdprogramma 14.00 - 16.00 uur. Deelname gratis.

zondag 20 april (1e paasdag)
Weesper Wielerronde 
Wielerspektakel door de straten van Weesp. De organisatie verwacht zo'n 300 wielrenners, uitkomend in diverse amateurklasses. Start en finish op de Groeneweg. www.weesperwielerronde.nl 

zaterdag 26 april
Koningsdag in Weesp
Diverse activiteiten voor jong en oud in en rond het stadhuis van Weesp.

28 t/m 30 april
Expositie van mevrouw Wagemans uit Huizen 
Weesper Synagoge (Nieuwstraat)

1 mei
Meester Bouhuijslezing 
Door Marjolein Oppenheim-Spangenberg, auteur van het boek  'Zij en ik' over een dochter die opgroeit bij haar getraumatiseerde moeder als gevolg van de joodse genocide in WO II.
Weesper Synagoge (Nieuwstraat)

zaterdag 10 mei 
Nacht van Weesp 
Landelijk bekende autopuzzelrit waar ook een groot aantal oldtimers aan deelneemt. Start op 10 mei vanaf 18.00 uur voor het stadhuis van Weesp. De rit duurt tot 's morgens vroeg. www.nachtvanweesp.nl

zaterdag 10 mei
Moederdagactie
Extra leuke winkeldag met activiteiten en aanbiedingen. Van de Weesper detaillisten, voor moeder.

zondag 18 mei
Beemster Rondrit en Waterlandtocht
Gepijlde fietsroutes van Toerfietsclub Weesp door het prachtige polderlandschap van Noord-Holland.
Afstanden: Beemster Rondrit 120 km.; Waterlandtocht 70 en 40 km. Kosten deelname € 4,00. Start vanaf 09:00 uur op sportpark Papelaan (Papelaan 126) Weesp.

zaterdag 24 mei
Het Feest van de Natuur op Uitermeer
Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers zich laten inspireren door wat de natuur ons allemaal voor moois te bieden heeft. Met de aanwezigheid van vele natuurorganisaties, ondernemers en kunstenaars op het prachtige terrein van Fort Uitermeer aan de Vecht. 

zaterdag 31 mei 
Watersportfestival 'Commotie in de Kom'
Nautische markt en bezichtiging historische schepen vanaf 10.00 uur. Na 12.00 uur demonstraties nautische ambachten, touwslagen, tanen van netten, rondvaart, roeiwedstrijd met visboten, shantikoren. 

Juni, juli en augustus
Minicruises
Iedere zondag minicruise over de Vecht met de Moby Queen. Geniet van heerlijke tocht over de fraaie Vecht. Afvaart Hoogstraat 11.00 uur, terug om 15.00 uur. www.tisset.nl

vrijdag 6 t/m maandag 9 juni (Pinksteren) 
Weespers aan de Wand 
Weesper kunstenaars tonen hun nieuwe werk in de Van Houtenkerk aan de Oudegracht en diverse andere locaties in het centrum. www.weespersaandewand.nl

zaterdag 7 juni
Vroege Vogelactie
Hoe vroeger u opstaat, hoe meer korting u krijgt bij de deelnemende Weesper detaillisten.

zaterdag 21 juni
Lappendag en Midzomernachtfestival
Tijdens de gezellige Lappendag van de Weesper detaillisten zijn er altijd aantrekkelijke koopjes te scoren. De dag wordt afgesloten met het Midzomernachtfestival.

zondag 29 juni 
Vechtloop 
Hardloopwedstrijd voor zowel de prestatiegerichte als de recreatieve loper. Er is daarnaast een wandeltocht. Het parcours voert langs de Vecht en door de binnenstad. Start (14.00 uur) en finish bij MHCW aan de 's-Gravelandseweg. Afstanden: 2,5 km, 5 km, 10 km, 15 km en 21,1 km. www.vechtloop.nl

donderdag 28 t/m zaterdag 30 augustus 
Sluis-en-Bruggenfeest 
Drie dagen feest in het centrum van Weesp. Met onder andere een grote braderie, verenigingenmarkt, livemuziek en (water)activiteiten voor jong en oud. www.sbfeest.nl.

zondag 7 september
WeesperNieuws Triatlon 
Het mooiste sportevenement van deze regio. Zo'n 400 atleten storten zich op 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. De spectaculaire start is om 13.00 uur in de Kom van Weesp, finish op het Groote Plein. www.weespertriatlon.nl

zaterdag 13 en zondag 14 september 
Open Monumentendag 
Dé gelegenheid om de vele monumenten van Weesp van binnen te bezichtigen: de kerken, het stadhuis, de molens en de schansen en forten die onderdeel zijn van de Stelling van Amsterdam. Het thema van dit jaar is 'Op reis'. www.openmonumentendag.nl

maand september
Kan ik u helpen...!?
Straattheater vanuit de City of Wesopa. Première op 12 september, uitvoeringen op 13,14, 19, 20, 21, 26, 27 en 28 september.

zaterdag 15 november 
Intocht Sinterklaas 
In Weesp altijd een happening van jewelste! Met uitgebreid programma en een vrolijke optocht van de Pieten en al hun vrienden door het centrum.

zaterdag 13 december 
Korenconcours en kerstmarkt 
De sfeervolle kerstmarkt gecombineerd met het korenconcours: Weesper stemmen als nachtegalen in de donkere, maar gezellige dagen voor kerst. De kerstmarkt wordt aangeboden door de Weesper winkeliers, samen met de VVV. Met een kinderboerderij, braderie, glühwein en oliebollen. Vanaf 19.00 uur kunt u op diverse locaties in het centrum luisteren naar ruim 20 koren. Omstreeks 21.45 uur volgt een gezamenlijk optreden in de Grote Kerk in de Nieuwstraat.

En verder 

Markten
In Weesp is er elke dinsdagochtend markt en elke vrijdag biologische markt. Beide op de Nieuwstraat.

Koopzondagen
Deelnemende winkels zijn extra open van 13.00 tot 17.00 uur op de volgende koopzondagen:
23 feb, 30 mrt, 27 apr, 25 mei, 29 jun (Vechtloop), 27 jul, 7 sep (triatlon), 28 sep (straattheater), 26 okt, 30 nov, 21 dec 2014.

Toerfietsen
De kalender van Toerfietsclub Weesp staat op www.tfcweesp.nl

Stad-Huisconcerten
Stad-Huisconcerten Weesp organiseert maandelijks kamermuziekconcerten in het stadhuis van Weesp. www.stad-huisconcerten.nl

Kunst in het 'Chocoladekerkje'
Na een grondige restauratie is de Van Houtenkerk aan de Oude Gracht, ook wel bekend als het ‘chocoladekerkje’ weer open en in gebruik. Ieder derde weekend van de maand kan de bezoeker de kerk bekijken en genieten van kunstexposities verzorgd door kunstenaars van de Stichting Beeldende Kunst Weesp.

Kerkenroute 
Elke zaterdag kerkopenstelling in Weesp, Muiden en Muiderberg. De VVV heeft een fraaie fietsroute die langs de kerken voert.

Theetuin 
Van april tot en met september is de Theetuin aan de Ossenmarkt dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, maar niet op zondagen, feestdagen en de maand juli. Extra open tijdens diverse themaweken. www.theetuin.nl

Meer Weesper agenda op www.weespernieuws.nl

Aanvullingen? Mail naar: redactie@weespernieuws.nl

Copyright WeesperNieuws.
Niet uit deze agenda mag worden overgenomen zonder toestemming van de uitgever. 

 


       klik hier voor de reguliere versie